Pozitif Düşünmek İçin Ne Yapmalı?
Pozitif düşünce ile günümüzde hastalıklardan kurtulmak, hayatımıza olumlu bir yön vermenin mümkün olduğu görüşü savunulmaktadır. Bu görüşe değer vermeyenler olsa da pozitif düşünmenin hastalıkların iyileşmesine katkıda bulunduğu kanıtlanmıştır. Psikolojinin bu olumlu etkisini, çeşitli meditasyon uzmanlarından ve psikologlardan da öğrenmek mümkündür. Peki, pozitif düşünmek için ne yapmalı?
İnsanlar işlerinin yolunda gitmesi için olumsuz düşüncelerden sıyrılarak çeşitli aktivite ve metotlar uygulamaktadırlar. Bu düşünce yakın zamanda daha da yayılmış olsa da aslında tarihte de pozitif düşüncenin etkilerini savaşlarda dahi görebilmek mümkün olmuştur.
Pozitif Düşünmek İçin Ne Yapmalı?
Pozitif düşünce aslında çok kolay ulaşılabilecek bir durum değildir. Bazı olaylarda kişinin karakterine bağlı olarak zor ulaşılır olabilmektedir. Bu nedenle pozitif düşünebilmek için kişinin hayatını bu yönde değiştirmesi gereklidir.
Pozitif düşünme metotları arasında ilk sırada kişinin kendisine güvenmesi vardır. Kişinin kendine güvenmesi hayatına olan güveni de etkileyeceğinden güven duygusu kendisini pozitif yönde değiştirecektir.
Pozitif düşünme konusunda atılacak diğer bir adım kişinin problem çözme yollarını değiştirmesidir. Eğer bir hata yaptı ise bu önemli değildir. Önemli olan kişinin ikinci hatayı tekrarlamamasıdır. Bu nedenle aynı konuda farklı yollar izleyerek ikinci kez hataya düşmemek kişinin kendisine olan güvenini arttıracak ve pozitif düşünmeye sebep olacaktır.
Pozitif düşünceye yönelmek için yapılması gereken en önemli aktivite ise meditasyondur. Meditasyon kişiye aykırı bir düşünce olarak gelirse ya da inanmıyorsa kişi kendi kendine kalarak, dua ederek, çeşitli rahatlama yöntemleri ile de pozitif düşünceye yönelebilir. Bunların hepsi aslında meditasyondaki amaç ile aynı özelliktedir.
Beklemek ve beklerken sabırlı olmak da kişiyi pozitif düşünceye ve pozitif davranışlara sevk edecektir. Beklemek zaman kaybı olarak görülmemeli kişinin amaçladığı duruma hazırlık aşaması olarak değerlendirilmelidir.
Kişinin kendisini pozitif bulmadığı zamanlarda bile kendi kendine pozitif olanı tekrar etmesi de kendisini sonuç olarak iyi hissetmesine sebep olacaktır. Örneğin bir konuda başarılı olamadı ise ben başarılıyım demek ve yapacağını sürekli söylemek beynin pozitif olana inanmasına ve sonrasında başarıya sebep olabilir.
Kişinin anı yaşaması da pozitif düşünce için çok önemlidir. Ertesi gün olacakları düşünmek yerine o anda kalması eğer ki mutlu bir ansa farklı bir şey düşünmemesi oldukça faydalı olmaktadır.
Stresten arınmak, stres yaratan ortamdan ya da insanlardan uzak durmak da pozitif düşünceye sebep olmaktadır. Tabi ki stresten uzak durmak günümüz şartlarında çok kolay değildir ancak kişinin yaşam tarzını değiştirerek stressiz bir ortamda yaşaması mümkündür.
Pozitif düşünce için bir diğer önemli metot ise olayları akışına bırakmaktır. Planlanan aktivite yapılırken önünüze engeller çıkması sizi üzebilir ve durumdan şikâyet etmenize sebep olmaktadır. Ancak şikâyet etmek yerine kaderi kabullenmek önemlidir. Küçük sorunlarla başa çıkabilmenin yollarını arayarak durumu farklı şekilde değerlendirmek gereklidir.
Pozitif düşünce için yapılacak birçok metot varken son olarak önemli olan diğer bir uygulama ise hayattan bir şeyler öğrenmeye çalışmaktır. Başınıza gelen kötü durumlardan yola çıkarak kendinize olumlu paylar çıkarmanız da sizi sonunda pozitif olmaya yönlendirecektir.
Pozitif Düşüncenin Beyine ve Bedene Etkisi
Pozitif düşüncenin beyine olan etkisi tartışılmazdır. Beyin tekrar edilen düşünceyi kaydettiği için olumlu düşünce ve söylemler hafıza da kalır ve sonuç olarak pozitif düşünce ortaya çıkar. Pozitif düşünce ise tüm bedene olumlu etki yaratmaktadır.
Birçok tedavide bu yöntem kullanılırken insanın kendisini iyi hissettiğini tekrar etmesi ağrıların bile hafiflediğini hatta kaybolduğunu ortaya çıkarmıştır. Birçok hastalığın nedeni psikolojik olarak oluştuğu için kişinin psikolojisinin iyi olması ve pozitif düşünce birçok hastalığa yakalanma riskini de azaltmaktadır.
Bu yazılar da ilginizi çekebilir:
Hayata Pozitif Bakmak İçin 20 Tavsiye
Hangi Burç Hangi Mesleği Seçmeli?