Öğrenmesi En Zor Diller Hangileri?
Uzun yıllardır dünyanın en zor dili hangisidir sorusunun yanıtı aranıyor. Dünyanın en kolay dilleri sıralaması yapıldığında İspanyolca, İtalyanca, Fransızca, Portekizce ve Almanca öne çıkıyor. Peki, öğrenmesi en zor diller hangileri? Yanıt için yazımızın devamını okumanızı öneririz.
Hırvatça
Avrupa Birliği’nin resmi dilleri arasında bulunan Hırvatça, dünyanın en zor 10 dili arasında bulunuyor. Birçok dilin temelindeki Doğu Hersek lehçesine dayanıyor. Hırvatçayı Güney Slav halkı konuşuyor.
Macarca
Avrupa Birliği’nin resmi dillerinden biri olan Macarca, Macaristan toplulukları tarafından konuşuluyor. Ural dil ailesine ait olan Macarca, birçok deyimi içinde barındırıyor. Macar alfabesinde tam 44 harf bulunuyor.
İskoçça
İskoçya’nın resmi dili, Kuzey İrlanda, İngiltere ve İrlanda Cumhuriyeti’nin Donegal bölgesinde konuşuluyor. İskoç dilini bilenler İngilizceyi de rahatlıkla konuşabiliyor. Hint-Avrupa dil ailesinin Kelt dilleri koluna ait olan İskoçca, İskoç Galcesi olarak da biliniyor.
Japonca
128 milyon nüfuslu bir Asya ülkesi olan Japonya’nın konuştuğu Japonca da dünyanın en zor dilleri arasında bulunuyor. Japonic dil ailesinin üyesi olan dil; Hiragana, Katakana ve Kanji olmak üzere üç alfabeden oluşuyor. Karakterlerin her biri bir heceyi ifade ediyor.
Arnavutça
Balkanlar’daki Arnavutlar, bükümlü ve eklemeli bir dil olan Arnavutça dilini konuşuyor. Hint-Avrupa dil ailesi içindeki dil; Avrupa, Türkiye, Amerika ve Okyanusya’da da konuşuluyor. Arnavut alfabesi, 36 harften oluşuyor.
İzlandaca
Öğrenmesi en zor diller listemize Danca ve İsveççe dilleriyle benzerlik gösteren İzlandaca ile devam ediyoruz. Hint Avrupa dil ailesinin Cermen dilleri kolunun Kuzey Cermen dilleri grubundaki dilin alfabesi, 32 harften oluşuyor.
Tayca
Karmaşık yazılı alfabesi ve işaretleriyle dikkat çeken Tayca, Siyam veya Orta Tay olarak da biliniyor. Tayland’ın resmi ulusal dili, Pali, Eski Khmer veya Sanskritçe’den esintiler taşıyor. Tay alfabesi, 44 sessiz harf içeriyor.
Vietnamca
Vietnam Cumhuriyeti’nin ulusal ve resmî dili olan Vietnamca da öğrenmesi en zor diller arasında ilk sıralarda yer alıyor. Vietnamca, Latin alfabesinin uyarlanmış biçimine dayanıyor. Vietnamca dilinin yazılmasında kullanılan alfabede 29 harf bulunuyor.
Arapça
Arapça, Orta Doğu’dan Afrika’ya geniş bir coğrafyada kullanılıyor. Dini inancının İslamiyet olduğu ülkelerde kabul gören Arap alfabesi, Latin alfabesinden sonra en çok kullanılan yazı sistemi özelliği taşıyor. Fenike alfabesinden türemiş olan Arap alfabesi, sağdan sola yazılıyor.
Çince
Dünyanın en zor dili olan Çince, dünya nüfusunun beşte biri tarafından konuşuluyor. Çincenin bir alfabesinin bulunmaması, karakterlerden oluşması öğrenmesi en zor diller sıralamasında birinci olmasını sağlamış. Çincenin dil ailesi olduğu kabul ediliyor. Çincenin en çok konuşulan dili, Çin ve Tayvan’da resmî dil olarak kullanılıyor.
Türkçe dünyanın en zor kaçıncı dili sorusu merak ediliyor. Türkçe eklemeli bir dil olduğundan zor öğreniliyor. Dolayısıyla 7 bin 111 dilin en zor öğrenilenleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Dünyanın en zor dilleri arasında bulunan Türkçe, 79,399,060 kişi tarafından konuşuluyor. Peki, sizce dünyanın en zor dili hangisi, siz hangi dili öğrenmekte zorluk yaşadınız?
Kaynak: düsge, webtekno, wikipedia
Bu yazı da ilginizi çekebilir:
Dünyada En Çok Konuşulan Diller