İş Görüşmesinde İşe Alınmanızı Sağlayacak Cümleler
Herkes başvurduğu iş ilanından olumlu bir dönüş alarak iş görüşmesine çağrılmak ister ve bir iş ilanı en kötü şartlarda binlerce başvuru alır. Binlerce kişi arasından seçilip mülakata çağrılırsanız, o işi almak için bir şansınız var demektir. Bu şansı iyi kullanmak ve başarılı bir iş görüşmesi yapmak için söylemeniz gereken birkaç önemli cümle var. İşte iş görüşmesinde işe alınmanızı sağlayacak cümleler:
Firma Hakkında Bilgi Sahibi Olduğunuzu Belirtin
İş görüşmesine, başvurduğunuz firma ve pozisyon hakkında bilgi toplayarak gitmeniz gerekiyor. Firmanın faaliyet gösterdiği alanla, sundukları ürün ve hizmetlerle ilgili bilgi sahibi olduğunuzu mülakat esnasında mutlaka belirtin. İK çalışanı, bunları bildiğini varsayacaktır ancak sizden bizzat duymak size artı puan getirir. Aynı pozisyon için yüzlerce aday ile görüştüklerini aklınızdan çıkarmayın. O pozisyon ve firma ile özel olarak ilgilendiğinizi ve o işi ne kadar çok istediğinizi gösterin.
Kendinizi “Pazarlayın”
“Nasıl olsa CV’m ellerinde var, merak ettikleri bir şey olursa sorarlar” demeyin! Tıpkı bir ürünü/hizmeti pazarlamaya gelmiş gibi, iş görüşmesi için gittiğiniz ofise kendinizi insan kaynakları uzmanına “satmaya” çalışın. Aldığınız tüm eğitimleri, iş tecrübelerinizi, elinizdeki sertifikaları, ödülleri, yurtdışı deneyimlerinizi, yetkinliklerinizi, aklınıza gelebilecek iş ile ilgili tüm olumlu karakteristik özelliklerinizi bir bir anlatın.
Esnek Şartlara Uyum Sağlayabileceğinizi Söyleyin
İş ilanında aranan özelliklere uyduğunuz için o görüşmeye çağrıldınız, peki ya ilanda yazmayan şartlara uyum sağlayabilecek misiniz? Uzun mesailerin, stresli iş ortamının ve her türlü şartın üstesinden gelebileceğinizi söyleyin. Bu konuda elinizden geleni yapabileceğinizi ve zorlukların sizi korkutmak yerine motive edeceğini belirtin.
İşinizde Yükselmek İstediğinizi Söyleyin
Daha fazla sorumluluk almaktan kaçmayan ve kendini geliştirmek isteyen bir aday her zaman işverenin önceliği olacaktır. İşinizde daha iyi bir seviyeye gelmek istediğinizi söylemeniz, sizin o işi aldığınız takdirde ileride o firma için daha faydalı olacağınız anlamına da gelir.
Pozisyonla İlgili Sorular Sorun
“Bu işi alırsam yükselme fırsatım var mı?”, “Şirket içi eğitimler veriyor musunuz?” gibi sorular sorarak karşınızdakini etkileyebilirsiniz. İşverenin işe aldığı her çalışan şirket için bir yatırımdır ve herkes yatırımlarının uzun vadeli olmasını ister. O pozisyonda çalışmak istediğinizi gösteren ve uzun dönem hedeflerinizi de belli edecek sorular sorarak, o işi almaya bir adım daha yaklaşabilirsiniz.
Sizinle aynı bölümden mezun olmuş ve aynı tecrübelere sahip bir aday ile son aşamaya geldiğinizde, işe alınmanızı sağlayacak en büyük etken, iş görüşmesindeki performansınız olacaktır.
İlginizi çekebilir:
İş Hayatında Uzak Durmanız Gereken 20 Beden Dili
Hangisi Daha İyi: Evden Çalışmak Mı, Ofiste Çalışmak Mı?
Oturarak Çalışanlar İçin Masa Başında Yapılan 11 Yoga Hareketi
En İyi Meslekler Nelerdir?