Bebekler için En İyi Güneş Kremi Hangisi?
Bebekler için güneş kremi nasıl olmalı, bebekler için güneş kremi kaç faktör olmalı sorularına yanıt arıyor ve bebekler için güneş kremi önerileri istiyorsanız doğru sayfadasınız. Sizin için bebekler için en iyi güneş kremi hangisi sorusunu yanıtladık.
Yazın tadını çıkarmak isteyen anneler ve bebekleri güneşin etkilerinden korunmak için çeşitli çareler arıyor. Bir yetişkinin cildi ve bir bebeğin cildinin birbirinden çok farklı özelliklere sahip olduğunu göz önünde bulundurarak, kendinize uygun gördüğünüz çözümlerin bebeğiniz için uygun olamayabileceğini hatırlatarak işe başlayalım. Peki bebekleri güneşten korumanın en etkili yöntemi hangisidir?
İnsan vücudunun D vitamini alabilmesi için belirli sürelerde ve dozda güneş ışığına ihtiyacı vardır. Yazın yakıcı sıcağının altında güneşlenmekten bahsetmiyoruz elbette. Bebeğinizin de D vitamini alabilmesi için güneşli havalarda belirli sürelerde dışarda olması sağlık açısından yararlı olacaktır. Bebeklerin hassas tenlerine uygun olarak üretilmiş olan güneş kremleri onların güneşte kalabilmeleri için hazırlanmış etkili çözümlerden sadece biridir.
Öncelikle her ne şart altında olursanız olun, bir yere gitmek, bir yerden gelmek gibi zorunluluklar hariç bebeğinizi yaz aylarında gündüz 11:00 ile 15:00 arasında dışarıya çıkarmamaya dikkat edin. Bu saatler arasında dışarı çıkılması gerekiyorsa mutlaka güneşten koruyacak önlemleri alın. Şapka, %100 pamuklu kıyafetler, şemsiye gibi detaylar bebeğinizin güneşten korunması için yanınızda bulundurmanız gereken eşyalardır.
Bebeğim İçin Ne Tür Bir Güneş Koruyucu Kullanmalıyım?
Bebeğim için ne tür bir güneş koruyucu kullanmalıyım?
Bebekler için güneş koruyucu kremler veya spreyler gibi ürünleri tercih edebilirsiniz. Bu ürünlerin bebek için üretilmiş olanları bebek teni için ideal karışımda formüle edilmiştir. Bebekleriniz için altıncı aydan itibaren bu ürünleri kullanmanızda bir sakınca yok gibi görünmekle beraber bu konuyu mutlaka doktorunuza danışın. Bebeğimiz henüz çok küçük ve vücudunu ve yapısını tam olarak tanıyamadığımız bir dönemdeyiz. Alerjik reaksiyonlara karşı dikkatli olmanızda yarar var. Bu bebeğinizi güneşten korumak için nedenle yöneleceğiniz güneş koruyucularının içeriklerine mutlaka dikkat edin.
Peki, Bebekler için En İyi Güneş Kremi Hangisi?
Bebekler için En İyi Güneş Kremi Hangisi?
UVB ışınlarına karşı 30-50 arası faktör (güneş koruma faktörü) bir krem veya sprey aldığınızdan emin olun. Buna ek olarak hem UVA hem de UVB koruması sunan geniş spektrumlu bir marka satın aldığınızdan emin olun. Satın alacağınız ürünün ambalajı üzerinde bu bilgiler yazılmış olmalıdır. Bir çember içinde dört yıldızlı veya beş yıldızlı bir koruma derecelendirmesi o ürünün bebeğinize uygun ürün olduğunu gösterir.
Güneş koruyucular su geçirmez bir yapıdadır ancak yine de her iki saatte bir yenilemenizi öneririz. Suya dayanıklılık süresinin açıkça belirtildiği güneş kremleri veya spreylerini tercih edebilirsiniz.
Güneş kremleri fazlasıyla yoğun kremlerdir ve sürmek de zaman zaman zor olabilir. Özellikle bebeğinizin cildinin ne kadar hassas olduğunu düşünürseniz böylesine yoğun bir kremi sürmeye çalışmanın onun narin cildini tahriş edebileceğini ön görebilirsiniz. Bu nedenle krem formu yerine sprey formlarını kullanmanız daha kolay ve keyifli olacaktır.
Bebekler için Güneş Kremi Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?
Güneş koruma ürünlerinin son kullanma tarihleri de dikkat etmeniz gereken bir diğer konu. Son kullanma tarihine bir kaç ay kalmış ürünleri almamaya çalışın. Ürün içindeki aktif maddelerin etkisini kaybetme olasılığına karşı bu tedbiri elden bırakmamanızı öneririz.
Bebeğinizde egzama gibi cilt hastalıklarından biri var ise doktor kontrolü ve önerisi olmadan bu tür ürünleri kullanmamalısınız. Doktorunuzun önerdiği bir ürünü almanız bebeğinizin sağlığı için önemlidir.
Bebeğinizde herhangi bir cilt sorunu olsa da olmasa da aldığınız ürünü mutlaka cildin küçük bir bölümünde deneyin. Ürünlerin içinde çok miktarda kimyasal madde bulunur. Bebeğinizin cildinin bunlardan biri veya birkaçına alerjik reaksiyon gösterme ihtimaline karşı deneme yapmalısınız. Deneme amacıyla kremi veya spreyi sürdükten sonra 30 dakika kadar bekleyin. Eğer herhangi bir tahriş, kaşıntı, kızarıklık veya bebeğinizde huzursuzluk yok ise kullanabilirsiniz.
Bebekler için güneş koruyucu ürünler alırken aşağıdaki kriterleri göz önünde bulundurmanız yararınıza olacaktır.
1- Kullanım (sürülme) kolaylığı
2- Kremin yoğunluğu ve buna bağlı olarak cilde uygulanırken meydana gelen sürtünme
3- Cilt üzerindeki etkisi (kimi kremler bebeğiniz için uygun olabilir ama onu huzursuz da edebilir. Bebeğiniz huysuzlanıyorsa dikkat)
4- Ürünün kokusu. (aşırı kokulu ürünleri tercih etmeyin. Ne kadar çok koku o kadar çok parfüm ve dolayısıyla kimyasal demektir)
5- Kullanım sonrasında yıkanma kolaylığı
6- Satın alacağınız ürünün ambalajında bir sızıntı veya açılma şüphesinin olmaması
Son olarak 6 aydan daha küçük bebeklere bu tür kimyasal ürünleri uygulamamanızda yarar olduğunu bir kere daha hatırlatmak isteriz.
Bu yazı da ilginizi çekebilir:
Bilim İnsanları Tarımsal Atıktan Güneş Kremi Üretti