Bakımı En Kolay Akvaryum Balıkları
Akvaryum seyrinin insanların daha pozitif bir ruh haline bürünmesinde etkili olduğu araştırmalarla kanıtlanmıştır. Akvaryumda balık beslemek evcil hayvan sahiplenmekten daha kolay geldiğinden hemen herkesin hayatının bir döneminde balık beslemiş olması muhtemeldir. Balık beslemeye karar verdiyseniz en güzel akvaryum balıkları hangisi sorusuna cevap aramadan önce gerekli bakımı yapabilecek vaktiniz olduğuna emin olmalı ve gerekli akvaryum malzemelerini edinmelisiniz. Kararınızı verdiniz ve bakımı en kolay akvaryum balıkları hangisi bilmiyorsanız yazımızı okumalısınız.
Bakımı en kolay akvaryum balıkları
1. Japon Balıkları
Bakımı en kolay akvaryum balıkları arasında en çok bilinen Japon balıklarıdır. Oranda, komet, ranchu, balongöz vb. çeşitleri olan bu balıklar, en az 30-40 litrelik akvaryumda yaşayabilir. Japon balıkları bakımında yapılan en büyük hata onları fanusta beslemektir. Japon balıkları, su seviyesinin azlığı nedeniyle fanusta şaşı olur ve körleşir. Öyle ki İtalya Monza’da fanusta veya kavanozda balık beslemek yasaktır.
2. Lepistes Balığı
Dünyada akvaryum ticareti amacıyla en çok satılan balık türleri arasında bulunan lepistes, dünyanın hemen hemen her yerinde bulunur. Lepistes, düzgün beslendiği takdirde çok kolay bir biçimde ürer. Öyle ki bu balık türü için “bardakta bile ürer” denilir. Lepistes balığı, en az 30-40 litrelik akvaryumda yaşayabilir.
3. Melek Balığı
Bakımı en kolay akvaryum balıkları arasında Güney Amerika kökenli bir balık türü olan melek balığı bulunur. Melek balığı, en az 120 litre ve 40 cm – 45 cm yükseklikteki akvaryumda, 25 °C ile 28 °C su sıcaklığında beslenmelidir.
4. Betta Balığı
İki erkek betta balığı aynı akvaryumda tutulursa ölümüne kavga eder. Bu nedenle bu balıklara kavgacı siyam balığı ve yalnız kurt da denilir. Bu balık türü en az 20 litre kapasiteli akvaryumda beslenmelidir.
5. Sarı Prenses Ciklet
En çok beslenen akvaryum balıkları arasında bulunan sarı prenses çiklet, en az 100 litre kapasiteli akvaryumda beslenmelidir.
6. Zebra Ciklet
Akvaryum ile ilgilenmeye yeni başlayanların tercih ettiği zebra ciklet, en az 80 litre kapasiteli akvaryumda beslenmelidir.
7. Yunus Ciklet
Hobicilerin ve akvaristlerin gözdelerinden yunus ciklet, minimum 200 litrelik akvaryumlarda beslenmelidir.
Bu yazılar da ilginizi çekebilir:
Kaktüs Bile Bakamıyorum Diyenlere: Ölümsüz Kaktüs Yapımı
Bitki Deyip Geçmeyin: Bitkiler Hakkında Bilmediğiniz İlginç Bilgiler
Sokak Hayvanlarına Yardım Etmek İçin Yapabileceğiniz 5 Şey